Uklanjanje alergena i nečistoća

Pranje madraca

 

Povoljno

Certificirano

Kvalitetno

Ekološki

Kontaktirajte nas pozivom na broj 092/4250-197 ili pošaljite upit

11 + 8 =

Pranje madraca

Pranje madraca

Pranje madraca, kako očistiti prljav madrac da izgleda poput novog?

Ako nikada niste razmišljali o pranju i održavanju madraca, trebali biste. Na madracu ugrubo provedemo i do 8 sati, u tom vremenu se na njemu skupljaju mrtve stanice kože, upija znoj i ulje iz našeg tijela što može rezultirati pojavom žutih mrlja. Temeljito i redovito čišćenje madraca je iznimno bitno za naše zdravlje. Na sami pojam pranje madraca mnogi pomisle na dubinsko čišćenje madraca koje nije jeftino.

Na madracu ugrubo provedemo i do trećinu života, zato njegovo kvalitetno održavanje ne bi trebalo biti nešto oko čega se predomišljamo. Iako madrace zaštitimo sa plahtom, važno je naglasiti kako plahte ne mogu zadržati svu nečistoću, i upravo ovdje dolazi do nastanka grinja koje mogu uzrokovati alergijske reakcije. Pravilno čišćenje i održavanje madraca uključuje redovito okretanje, preporučuje se da se najmanje 2 puta godišnje okrene madrac na suprotnu stranu.

Njegovim okretanjem izbjegavamo izbočine i udubine. Znate li kako očistiti madrac? Prije njegovog čišćenja treba ga temeljito usisati. Ako radite pranje madraca sami, tada ćete od blagog deterdženta za suđe i par kapi eteričnog ulja napraviti sapunicu s kojom ćete oprati madrac. Pripazite da madrac ne namočite jako i ostavite ga da se posuši.

Što ako madrac ima mrlja? Trik koji mnogi koriste je tablete za čišćenje zubne proteze, dvije kapsule se otope u 250 ml vode i rasprše po mrljama. Sredstva za izbjeljivanje koja se nalaze u tabletama će pomoći pri otklanjanju mrlja. Nakon uklonjenih mrlja za konačnu bjelinu ćete upotrebiti sodu bikarbonu. Sodu posipajte po cijeloj površini madraca, ostavite da djeluje do dva sata i zatim ju temeljno usišite.

Pranje madraca, dubinsko čišćenje madraca uz pomoć profesionalaca

Prosječni madrac u sebi sadrži od 10 000 do 10 000 000 grinja. Grinje se hrani našim mrtvim stanicama kože, možemo reći da svaku noć kako legnemo spavati za sobom ostavljamo novi obrok grinjama. Izmet grinja može dovesti do raznih alergijskih reakcija, kao i iritacija kože. Što možete napraviti da maknete grinje iz vašeg madraca?

Osnove pri očuvanju čistoće madraca su redovito mijenjanje posteljine i redovito pranje jastuka. I dok su navedene osnove jednostavne i mnogi od nas ih primjenjujemo, pranje madraca je druga priča. Pravo dubinsko čišćenje madraca je potrebno prepustiti profesionalcima. Pranje madraca se u ovom slučaju odvija bazičnim namakanjem koje ne prodire u dubinu madraca.

Dubinsko čišćenje madraca se odvija pomoću sustava vruće pjene i sa snažnom ekstrakcijom, navedena kombinacija uništava grinje i uklanja sve mrlje s madraca ukoliko su prisutne. Madrac je suh nakon ugrubo 2 do 3 sata. Navedena pjena će na samoj površini uništiti grinje i mrlje, dok će snažna ekstrakcija izvući sve nečistoće iz dubine madraca. Ovim načinom čišćenja dobivate dubinski očišćen madrac koji je suh u roku par sati.

Važno je naglasiti da cjenovni rang čišćenja madraca ovisi o veličini vašeg madraca, kao i o tome da li ga želite samo dubinski očistiti ili oprati i dubinski očistiti. Pranje i čišćenje madraca se kreće od 80 kuna za dječji madrac, 120 kuna za madrac za jednu osobu i 200 kuna za madrac za dvije osobe. Navedena cijena se naravno razlikuje od firme do firme kao i jednostranom ili obostranom čišćenju.

Pranje madraca, kako održavati madrac čistim?

Održavanje i čišćenje madraca je iznimno bitna stavka za naše zdravlje i kvalitetan san. Kada pravilno održavamo madrac mi automatski produljujemo njegov vijek trajanja. Znamo kako je od iznimne važnosti redovito mijenjati posteljinu, no isto tako ju je bitno redovito prozračivati kao i sam madrac. Što nakon dubinskog pranja i čišćenja madraca?

Ako ste u pomoć pozvali profesionalce, tada od njih možete očekivati i određene savjete koji će vam pomoći u njegovom održavanju. Jedan od prvih savjeta će biti nabavka navlake za madrac. Navedena navlaka štiti madrac i preko nje dolazi plahta, što znači da je kontakt sa samim madracem minimalan. Navlaka se može prati u perilici i preporučuje se sušiti na svježem zraku.

Redovito okretanje madraca je također poželjno, osobito ako je madrac od pjene ili lateksa. Kako bi odgodili pranje madraca također je bitno usisati ga, minimalna preporuka je svaka 3 mjeseca. Preporuka je da nabavite visokoučinkoviti usisavač s vodenim filtrom koji ne podiže prašinu ili da uložite u parni čistač. Danas postoje mnogobrojne marke usisavača koji nude kvalitetu, no i sami možete vidjeti kako čak i profesionalci koriste najviše čistače tvrtke Kärcher.

Ako dođe do pojave mrlja ili ako ste sami uzrokovali mrlju tada je bitno da ju pokušate odmah ukloniti. Mrlju možete ukloniti pomoću deterdženta za suđe i blage spužvice. Mnogima od nas je pranje madraca još u jednu ruku nepojmljiva stvar, naši madraci su svakodnevno izloženi prašini, grinju, znoju, mrtvim stanicama kože, ostacima hrane, upravo zato je bitno da više pozornosti skrenemo na njegovo čišćenje i održavanje.

Galerija radova

Kvalitetno, pouzdano i profesionalno

Cjenik za ekološko dubinsko čišćenje namještaja i madraca

Stolica od 4.64 - 7.96 eur (35 - 60 kn)
zavisno o veličini i o tapeciranim dijelovima
Tabure od 6.63 - 13.27 eur (50 - 100 kn)
mali, srednji, veliki
Fotelja od 10.61 - 15.92 eur (80 - 120 kn)
mala, srednja, velika
Dvosjed od 33.18 - 39.81 eur (250 - 300 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Trosjed od 33.18 - 53.08 eur (250 - 400 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Kutna garnitura od 46.45 - 92.90 eur (350 - 700 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Madrac za jednu osobu od 23.22 - 26.54 eur (175 - 200 kn)
širina 80 - 120 cm
Madrac za dvije osobe od 46.45 - 53.08 eur (350 - 400 kn)
širina 140 - 200 cm

Kontakt

092/4250-197

Radno vrijeme:
Pon-pet: 8:00 - 20:00
Sub: 8:00 - 15:00

2 + 5 =

Call Now Button