Uklanjanje alergena i nečistoća

Čišćenje kožnog namještaja

 

Povoljno

Certificirano

Kvalitetno

Ekološki

Kontaktirajte nas pozivom na broj 092/4250-197 ili pošaljite upit

5 + 12 =

Čišćenje kožnog namještaja

Čišćenje kožnog namještaja

Čišćenje kožnog namještaja i redovno održavanje

Imati kožni namještaj vrlo je ugodno oku, a još ugodnije koristiti kožni namještaj, no kao i svaki drugi namještaj potrebno je čišćenje kožnog namještaja i redovito održavanje kako bi vaš kožni namještaj izgledao kao nov i nakon duljeg vremena korištenja. Posebno nastaje problem kada svoj kožni namještaj igrom slučaja uprljate mrljom od hrane ili vina. Problem je velik ukoliko je vaš kožni namještaj bijele boje te će svaka mrlja biti vidljiva iz daleka.

Čišćenje kožnog namještaja je uvijek najbolje prepustiti stručnjacima koji znaju sa kojim sredstvima treba očistiti mrlje, kako održavati svježinu i nahraniti kožu namještaja. Nikako nemojte sami koristiti kemikalije bez da ste se prethodno informirali da li su te kemikalije namijenjene površinama poput prave kože na vašem namještaju.

Sigurno ste skupo platili svoj kožni namještaj i bilo bi prava šteta da ga oštetite nestručnim čišćenjem, no ipak neke stvari možete napraviti i sami. Redovno održavanje u smislu usisavanja i brisanja prašine su dvije stvari koje sami možete napraviti a da ste sigurni da kožni namještaj nećete oštetiti.

Čišćenje kožnog namještaja prirodnim sredstvima

Ukoliko ste odlučili izbaciti kemikalije iz asortimana sredstava za održavanje i čišćenje kožnog namještaja donijeli ste ispravnu odluku. Prvo prilikom usisavanja koristite mekanu četku kako plastikom ne biste oštetili kožni namještaj. Kada brišete prašinu nemojte to raditi sa mokrom krpom jer koža upija sve tekućine. Koža na kožnom namještaju je prava i ima svojstva da upija sve tekućine. Stoga izbjegavajte vodu kao osnovu za čišćenje. Naročito nemojte koristiti vodu iz pipe jer obično ona sadrži klor i kamenac pa to može oštetiti kožni namještaj.

Nakon usisavanja i redovnog brisanja prašine na krpicu stavite malo maslinovog ulja i razmažite po očišćenoj površini kožnog namještaja. Maslinovo ulje će se upiti u kožu. Prvo to napravite na stranicama koje nisu odmah vidljive oku kako biste provjerili reakciju kože na maslinovo ulje. Ostavite minimalno sat vremena da se upije, a zatim čišćenje kožnog namještaja nastavite mekom krpicom kojom ćete ulaštiti kožu.

Maslinovo ulje će nahraniti kožu namještaja, ukloniti će razne mrlje, izgladit će ogrebotine i vaš kožni namještaj će dobiti novi sjaj. Vrlo sličan efekt možete postići i sa običnim pivom. No, kao i sa maslinovim uljem pivo prvo isprobajte na manje vidljivim dijelovima vašeg kožnog namještaja. Pa ako je pivo povoljno djelovalo na kožni namještaj nanesite ga i ostale dijelove kožnog namještaja.

Čišćenje kožnog namještaja od nastalih mrlja

Primijetili ste mrlje na svom kožnom namještaju i uhvatila vas je panika jer ste svjesni koliko ste ga platili, ne znate koja sredstva možete koristiti da odstranite mrlje. Čišćenje kožnog namještaja nije nimalo bezazleno jer samo jednim nanosom krivog sredstva možete upropastiti čitav komad namještaja.

Da li da na mrlju stavite soda bikarbonu kao i kod tepiha, hoće li vam pomoći maslinovo ulje? Da li smijete koristiti kemikalije na bazi alkohola? Da li pomaže limunov sok i hoće li on odstraniti nastalu mrlju? Tisuću pitanja vam prolazi kroz glavu u nadi da ćete smisliti način za čišćenje kožnog namještaja od nastale mrlje. Sve što odmah možete napraviti čim ste nešto prolili na kožni namještaj je da suhom krpom upijete tekućinu kako ona ne bi prodrla dublje u pore kože vašeg namještaja.

Čišćenje mrlja nije isto što i redovno čišćenje pa nakon što ste upili tekućinu iz mrlje najbolje pronađite stručnjake koji se bave čišćenjem upravo ovakve vrste namještaja jer oni znaju kako će izvući mrlje i vratiti sjaj vašem kožnom namještaju.

Galerija radova

Kvalitetno, pouzdano i profesionalno

Cjenik za ekološko dubinsko čišćenje namještaja i madraca

Stolica od 4.64 - 7.96 eur (35 - 60 kn)
zavisno o veličini i o tapeciranim dijelovima
Tabure od 6.63 - 13.27 eur (50 - 100 kn)
mali, srednji, veliki
Fotelja od 10.61 - 15.92 eur (80 - 120 kn)
mala, srednja, velika
Dvosjed od 33.18 - 39.81 eur (250 - 300 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Trosjed od 33.18 - 53.08 eur (250 - 400 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Kutna garnitura od 46.45 - 92.90 eur (350 - 700 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Madrac za jednu osobu od 23.22 - 26.54 eur (175 - 200 kn)
širina 80 - 120 cm
Madrac za dvije osobe od 46.45 - 53.08 eur (350 - 400 kn)
širina 140 - 200 cm

Kontakt

092/4250-197

Radno vrijeme:
Pon-pet: 8:00 - 20:00
Sub: 8:00 - 15:00

12 + 9 =

Call Now Button