Uklanjanje alergena i nečistoća

Čišćenje kutne garniture

 

Povoljno

Certificirano

Kvalitetno

Ekološki

Kontaktirajte nas pozivom na broj 092/4250-197 ili pošaljite upit

12 + 10 =

Čišćenje kutne garniture

Čišćenje kutne garniture

Kako se pripremiti za kućno čišćenje kutne garniture?

Da li ste znali da je jedna od najtraženijih informacija na internetu upravo čišćenje kutne garniture? Naš kauč, kutna garnitura, trosjed, sofa i ostali namještaj koji čini dnevni boravak su često izloženi svakodnevnom korištenju i isto tako traže svakodnevnu brigu. Znamo kako je dnevni boravak centralni dio svakog doma, a svi sjedeći elementi u njemu su nakon kreveta najčešće korišteni komadi namještaja. Za razliku od kreveta, kutne garniture i ostali namještaj u dnevnom boravku ipak traži više brige oko čišćenja jer se više prljaju.

Kako napraviti kućno čišćenje kutne garniture? Prije nego objasnimo kako se koja vrsta garnitura čisti, imajte na umu da ne možete svakoj garnituri priči i istim tipom čišćenja. Najčešće kutne garniture su od kože, tkanine kao baršun ili pamuk, i mikrofibre koja sve češće vlada. Za samo čišćenje nije potrebno nabavljati agresivne kemikalije koje mogu dodatno oštetiti namještaj, već se možete poslužiti stvarima iz vašeg kućanstva koje koristite gotovo svakodnevno u svojoj kuhinji.

Čišćenje kutne garniture od kože i tkanine

Koža je najčešće prvi izbor kod kućnih garnitura, ona je dugotrajna i isto tako otpornija na sve tekućine i ostale stvari koje lako uzrokuju mrlje. Isto tako koža je otpornija na svakodnevno habanje i ogrebotine. Čišćenje kutne garniture od kože se može raditi sa specijalnim sredstvima, ali najpoželjnije je svaki dan garnituru prebrisati mokrom krpom koja je namočena u detergentu. Neka se na namočenoj krpi stvori blaga pjena koja će uspješno skinuti sve prljavštine pomoću kružnih pokreta. Bilo bi poželjno kožu povremeno premazati lanenim uljem kako bi ona ostala mekana i sjajna. Isto tako kožu možete očistiti i s otopinom bijelog octa. Dovoljno je da u ulijete 4 dcl octa i 10 kapi eteričnog ulja od limuna ili čajevca u bocu za raspršivanje i tekućinom prebrišete garnituru.

Čišćenje kutne garniture od tkanine i mikrofibra je drugačije. Za razliku od kože materijal je osjetljiviji i zahtjeva veću pažnju i češće čišćenje. Proces čišćenja počinje s usisavanjem pomoću posebnog nastavka i brisanjem vlažnije krpe koja može ukloniti tvrdokornu prašinu. Nakon toga uzmite dvije do tri žličice soda bikarbone i otopite u 4 dcl vode. Otopina se nanosi na krpu koju trljamo na mjesto koje je zmazano. Isti učinak ima i etilni alkohol koji se pomoću raspršivača poprska na mrlju i istrlja s spužvom. Nakon uklanjanja mrlja u praznu bočicu ćete uliti destiliranu vodu i s kojom ćete proći cijelu garnituru i dobro prebrisati. Pričekajte da se garnitura osuši prije uporabe.

Dubinsko čišćenje kutne garniture

Ako ipak niste jedni od onih koji imaju vremena za čišćenje namještaja ili se jednostavno bojite da ne oštetite namještaj, tada vam u pomoć može uskočiti stručni tim čistača koji se bave dubinskim čišćenjem namještaja. Dubinsko čišćenje kutne garniture je zapravo i dezinfekcijsko čišćenje namještaja putem profesionalnih i ekološki prihvatljivih uređaja i deterdženta. Sama usluga dubinskog kemijskog pranja te čišćenja raznog namještaja se obavlja uz pomoć ekstrakcijskih strojeva koji dubinski usisavaju na način da se u namještaj ubrizgava ekstrakcijska tekućina koja isisava nečistoće van.

Namještaj nakon ovakvog tretiranja ostaje vlažan i do par sati. Zašto je ovo dobar izbor ukoliko ne želite sami čistiti namještaj? Postupak dubinskog kemijskog pranja i čišćenja učinkovito dezinficira i isto tako odstranjuje tvrdokorne mrlje, uvučenu prašinu i prljavštinu, grinje i svu ostalu nečistoću. Ukoliko želite dubinsko čišćenje kutne garniture ili nekog drugog namještaja, dovoljno je samo da navedeni pojam upišete u internet pretraživanje i da odaberete firmu koja vam ulijeva najviše povjerenja.

Galerija radova

Kvalitetno, pouzdano i profesionalno

Cjenik za ekološko dubinsko čišćenje namještaja i madraca

Stolica od 4.64 - 7.96 eur (35 - 60 kn)
zavisno o veličini i o tapeciranim dijelovima
Tabure od 6.63 - 13.27 eur (50 - 100 kn)
mali, srednji, veliki
Fotelja od 10.61 - 15.92 eur (80 - 120 kn)
mala, srednja, velika
Dvosjed od 33.18 - 39.81 eur (250 - 300 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Trosjed od 33.18 - 53.08 eur (250 - 400 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Kutna garnitura od 46.45 - 92.90 eur (350 - 700 kn)
zavisi o veličini, jastucima i dodatnom ležaju
Madrac za jednu osobu od 23.22 - 26.54 eur (175 - 200 kn)
širina 80 - 120 cm
Madrac za dvije osobe od 46.45 - 53.08 eur (350 - 400 kn)
širina 140 - 200 cm

Kontakt

092/4250-197

Radno vrijeme:
Pon-pet: 8:00 - 20:00
Sub: 8:00 - 15:00

5 + 3 =

Call Now Button